Stolac, 29.10.2015..

 

Prespektive poljoprivredne proizvodnje na području Hercegovine


Unija za održivi povratak i integracije u BiH u okviru  20-te godišnjice od  potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma započela je implementaciju projekta „Edukacija i povezivanje povratnika u kooperantski lanac za poznato tržište“, finansiran od strane ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, u općinama Stolac, Čapljina i Berkovići.

Na ovaj način želimo da područje Hercegovine u narednom periodu bude više zastupljeno u procesu planiranja i

finansiranja organizovane poljoprivredne proizvodnje.

 

Kroz projekat bit će formirano poljoprivredno udruženje koja će imati za cilj plasman proizvoda za poznato tržište. U sklopu projektnih aktivnosti 29.10.2015. godine u Stocu je održan  okrugli stol na temuPrespektive poljoprivredne proizvodnje na području Hercegovine“  a predavač je bio dr. Omer Kurtović, direktor Federalnog zavoda za poljoprivredu.

 

Veoma je važno naglasiti da su se na jednom mjestu okupili poljoprivredni proizvođači iz tri općine Berkovića, Stoca i Čapljine u cilju kreiranja zajedničke strategije  koja bi predstavljala strateški dokument u narednom periodu za svaku općinu pojedinačno.

 

  

 Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: