16.04.2015. godine

 

Jačanje uloge organizacija civilnog društva

 

U prostorijama Delegacije EU u BiH održan je sastanak predstavnika Unije za održivi povratak i integracije u BiH sa gospodinom Massimom Minom, šefom odjela za društveni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju.
Na sastanku su prezentirane aktivnosti Unije vezano za podršku poplavljenim područjima a posebno istraživanja sprovedena u okviru projekta “Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma”.

Gospodin Mina naglasio je opredjeljenost Delegacije EU u BiH u pogledu jačanje civilnog društva u okviru participativne demokratije, stimulativnog okruženja za civilno društvo, kao i jačanje ukupnih kapaciteta i odgovornosti organizacija civilnog društva. Također, gospodin Mina ohrabrio je Uniju da i dalje nastavi sa radom u  pogledu stvaranja uslova održivog povratka s obzirom na veliko iskustvo koje posjeduje u toj oblasti. Posebno je pokazao zanimanje za rad mreže Unije koju čine 104 lokalne nevladine organizacije i način na koji funkcioniše 22 godine.
U ime Unije sastanku su prisustvovale Mirhunisa Zukić, predsjednica i Erna Čolić, projekt asistent.

 

 

 


Press služba

 Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: