Portal faktor.ba - 07.04.2015. godine

 

 

Vlada FBiH: Povratnicima u RS ponovo omogućeno bolničko liječenje u Federaciji BiH

 

 

Vlada FBiH: Povratnicima u RS ponovo omogućeno bolničko liječenje u Federaciji BiHVlada FBiH prihvatila je na današnjoj sjednici inicijativu Ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice, kojom će se ovoj kategoriji riješiti problem sa ostvarivanjem zdravstvene zaštite na području Federacije BiH, potvrđeno je za portal Faktor.ba.

Inicijativom koju je uputio resorni federalni ministar Edin Ramić zatražna je izmjena Odluke o ostvarivanju prava iz bolničke zdravstvene zaštite na području FBiH osobama koje imaju status povratnika na područje entiteta RS.
Prema zaključku Vlade FBiH, izmjena odluke bit će pripremljena već za narednu sjednicu.
Problemi za povratnike počeli su u oktobru prošle godine. Tada je vlada premijera Nermina Nikšića usvojila odluku kojom su povratnici u RS ostali bez prava na bolničko liječenje na području FBiH, a kojeg su odlukama prijašnjih vlada imali.
Izmjenom Odluke vlada premijera Fadila Novalića omogućit će povratnicima da ponovo imaju prava iz domena primane, ali i sekundarne zdravstvene zaštite. Za realizaciju ove odluke iz budžeta FBiH trebalo bi biti izdvojeno oko 500.000 KM.

 


Press služba

 



Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: