SAOPŠTENJE / SAOPĆENJE
Sarajevo, 21.05.2014.

 

Poplave u BiH: Organizirana pomoć povratnicima

 

Unija za održivi povratak i integracije u BiH animirala je humanitarne organizacije u dijaspori sa ciljem slanja pomoći u najugroženija povratnička područja. Danas stižu konvoji pomoći iz Njemačke za Sapnu, Odžak i Janju odakle smo primili najviše apela za pomoć. U naredna dva dana konvoji pomoći će biti usmjerena za područja Brčkog i Prijedora.

 

Kako ne bi došlo do zloupotreba angažovani su ljudi sa terena konkretno povratnici, da preuzmu i koordiniraju sve aktivnosti vezane za dostavljenu pomoć. U stalnom kontaktu sa terena ažuriraju se liste potreba i šalju udruženjima u dijasporei koji vrše prikupljanje i transport robe za ugrožena područja.

Aktivisti Unije i lokalna povratnička udruženje aktivni su od prvog dana i pomažu u evakuaciji, zaštiti, čišćenju. Unija je uspjela napraviti mrežu aktivista lokalnih udruženje i ostalih nevladinih organizacija u povratničkim područjima kako bi pomoć koja pristiže bila direktno distribuirana do onih kojima je potrebna.

 

Svi raspoloživi kapaciteti Unije u funkciji su pomoći ugroženim područjima te ćemo i u narednim danima učiniti sve što je u našoj moći da pomoć stigne tamo gdje je najpotrebnija.Press služba

 Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: