SAOPŠTENJE / SAOPĆENJE

20.06.2014. godine

 

BiH očekuje veliki humani posao

 

BiH neočekivano dečekuje sutrašnji Svjetski dan izbjeglica sa još 85. 000 beskućnika koji su uslijed poplava i klizišta, privremeno ili trajno raseljeni. Poznato je da već 20 godina 43. 000 osoba čeka obnovu ratom uništene imovine.

 

Zahvaljujući iskustvima u zemljama koje su bivale pogođene ovakvim katastrofama, međunarodna zajednica takav model u hitnom i brzom rješavanju nudi i BiH kroz već operativna sredstva.

 

Unija za održivi povratak i integracije u BiH želi uputiti poruku i zahtjev svim političkim predstavnicima da ne zloupotrebljavaju ovu katastrofu u svrhu već započete predizborne kamapanje. Kad se sagleda kompletna situacija na terenu, BiH očekuje veliki humani posao, a ne jalove političke kamapanje koje ne nude nikakava rješenja.

 

Zbog alarmantne situacije Unija neće organizirati nikave manifestacije povodm obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica, nego će stotine naših volontera biti na terenu u 29 najugroženijih općina u BiH.

Iskreno se nadamo da ovi beskućnici neće biti žrtve iste politike kao oni koji skoro 20 godina čekaju krov nad glavom.Press služba

 Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: