UZOPI u BiH i MLJPI BiH

 

Zajedno učinimo život ljepšim u BiH

 

Bosanskohercegovačka dijaspora predstavlja potencijal  koji dobrom  koordinacijom i upravljanjem može biti jedna od najvažnijih pretpostavki daljeg društveno-ekonomskog prosperiteta BiH. Međutim nedostaju kvalitetni programi u oblasti turizma i poljoprivrede pomoću kojih bi se uspostavila konekcija između onih koji su spremni raditi unutar zemlje o oni koji su spremni ulagati.


U saradnji sa Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Unija će u narednom periodu na  temelju ranijih istaraživanja napraviti Bazu poljoprivrednih resursa i turističkih kapaciteta u BiH, te povezati građane bosanskohercegovačke dijaspore sa potencijalnim partnerima u BiH s ciljem zajedničke saradnje kroz jačanje poljoprivrednih I turističkih resursa.

 

Projektne aktivnosti bit će usmjerene na kreiranje portala koji će se konstantno revidirati novim informacijama prikupljenim na terenu. Također, pratit će razvoj projekta, uspostavljena partnerstva, realizovane programe za jačanje poljoprivrednih i turističkih kapaciteta i td.

Dakle, pored informativne uloge, portal će imati i jednu promotivnu kategoriju. Osnovna namjena portala jeste da omogućimo ljudima da žive od svog rada na područjima koje su izabrali, a da ujedno razvijaju turistički potencijal zajednice koji će biti prepoznatljiv i prezentovan preko portala.  

 

 

 

 Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: