Projektne aktivnosti

 

Sajam grantija Američke ambasade u BiH

 

23. oktobra u Sarajevu i 24. oktobra u Mostaru, na Sajmu grantija Americke ambasade u BiH koji je organizovala Fondacija Mozaik, uspješno se predstavilo čak 60 organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine, a koje je podržala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država.

Među ovim organizacijama predstavila se i Unija za održivi povratak i integracije u BiH sa projektom „Zadržavanje mladih povratnika u ruralnim područjim kroz edukaciju o zapošljavanju“. Sajmovi korisnika grantova Ambasade SAD-a okupili su organizacije koje su provele projekte unutar tri programa: Demokratska komisija, osnaženje žena interetnička saradnja.Sajam je organiziran kako bi potaknuo i druge nevladine organizacije da svojim prijedlozima apliciraju na projekte, slijedeći primjere dobre prakse korisnika grantova, te kako bi i oni ostvarili rezultate koji će doprinijeti boljem životu u svojim zajednicama.

 

 Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: