Preporuči članak:

 

NAJAVA:

Sarajevo, 06.11.2013. godine

Sastanak na temu „Pravo na obrazovanje“
7. 11. 2013. godine

Unija za održivi povratak i integracije u BiH organizuje sastanak na temu „Pravo na obrazovanje“ koji će biti održan u Sarajevu, 7.11.2013. (četvrtak) u 11 sati, u Ovalnoj sali Gradskog vijeća.


Prava povratnika u segmentu obrazovanja koji su kulminirali protestima roditelja i učenika nekoliko osnovnih škola zahtjevaju dužnu pažnju nadležnih institucija i društva u cjelini.


Na sastanak su pozvani predstavnici roditelja učenika škole iz Konjević Polja, nadležnih entitetskih i državnih institucija (Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Ured ombudsmana BiH), međunarodnih organizacija (OHR, Delegacija EU u BiH, Vijeće Evrope, OSCE, UNHCR, UNICEF), SOS Kinderdorf, NVO mreže u BiH (Mreža pravde BiH, Mreža za izgradnju mira, NVO Vijeće, CPCD).


Kao organizacija civilnog društva želimo inicirati dijalog svih uključenih subjekata, roditelja i đaka, nadležnih entitetskih i državnih institucija, predstavnika međunarodnih organizacija u BiH, i civilnog društva, a u cilju boljeg međusobnog razumijevanja problema i traženja rješenja.


Na sastanku će biti predstavljeno Istraživanje Unije za održivi povratak i integracije u BiH o pravu na obrazovanje kao segmenta Revidirane strategije za provedbu Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma 

 

*** Tim povodom pozivamo Vas na press konferenciju koja će biti održana 7.11.2013. (četvrtak) sa početkom u 10,30 sati na istom mjestu (Ovalna sala Gradskog vijeća, Hamdije Kreševljakovića 3/1)

 

Press služba
UZOPI u BiH




Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: