Preporuči članak:

 

SAOPŠTENJE:

Sarajevo, 18.09.2013. godine

Uskoro edukacije mladih u
Bosanskom Petrovcu, Zvorniku, Jajcu, Doboju i Stocu

Projekat pod naslovom „Zadržavanje mladih u povratničko-raseljeničkim ruralnim zajednicama putem edukacija za zapošljavanje“ nastao je kao rezultat dobre prakse u edukaciji i zapošljavanju mladih proizašlih iz YERP projekta. Njegov cilj je aktivno sudjelovanje mladih u društvenom i privrednom životu ruralnih povratničkih i raseljeničkih zajednica.

 

Realizacija aktivnosti je planirana za kraj tekuće i počekat naredne godine i obuhvatiće 150 mladih iz opština Bosanski Petrovac, Zvornik, Jajce, Doboj i Stolac. U ovim mjestima identifikovani su nedostatak edukacija i potreba za boljim informisanjem mladih, što direktno utiče na zapošljavanje, životni standard, položaj u zajednici i budućnost mladih.

 

Projekat će realizovati Unija za održivi povratak i integracije u BiH, a finansijski podržati Komisija za izbjeglice i raseljena lica Bosne i Hercegovine.

 

Press služba UZOPI u BiH
Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: