Preporuči članak:

 

 

SAOPŠTENJE / SAOPĆENJE
Sarajevo, 19.04.2012.


POVRATNICI NEZADOVOLJNI NACRTOM ZAKONA O BUDŽETU INSTITUCIJA BiH

 

Unija za održivi povratak i integracije u BiH iznenađena je i zabrinuta nakon jučerašnjeg usvajanja Nacrta budžeta institucija BiH za 2012. godinu kojim su predviđena minimalna sredstva u stavci za izbjeglice. Sa ovakvim izdvajanjem mogao bi ozbiljno biti doveden u pitanje proces povratka i integracije izbjeglih i raseljenih lica u BiH.

 

Kao mreža koja okuplja 104 lokalna udruženja/udruge iz cijele Bosne i Hercegovine, obratiti ćemo se članovima Predsjedništva BiH i tražiti da ova institucija kao zvanični predlagač budžeta poveća sredstva za ovu namjenu.  

 

Dajemo punu podršku Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH koje je opravdano tražilo realna sredstva za implementaciju Aneksa VII dejtonskog mirovnog sporazuma (u skladu sa Revidiranom strategijom Bosne i Hercegovine za provedbu Aneksa VII dejtonskog mirovnog sporazuma).

 

Usvajanje Nacrta budžeta institucija BiH za 2012. godinu daje lošu poruku predstojećoj Donatorskoj konferenciji za konačno rješavanje pitanja izbjeglih i raseljenih lica, a koja će se održati u Sarajevu 24. aprila 2012. godine.

 

Očekujemo da će članovi Predsjedništva BiH pokazati ozbiljnost u namjeri da se trajno riješi pitanje povratnika, izbjeglih i raseljenih lica u BiH zajedno sa međunarodnom zajednicom koja pokazuje spremnost.

 ........................................................................................................................................PRESS SLUŽBA UZOPI u BiH

 

Dopis parlamentarcima BiH 09 05 2012

Dopis Predsjednistvu BiH 27 04 2012Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: