Preporuči članak:

 

 

SAOPŠTENJE / SAOPĆENJE
Sarajevo, 20.03.2012.

„MONITORING UTROŠKA JAVNIH SREDSTAVA ZA ODRŽIVI POVRATAK U BiH“


SASTANCI SA MONITORIMA IZ POSAVINE

 

Predsjednica Unije za održivi povratak i integracije u BiH Mirhunisa Zukić će predvoditi projektni tim Unije na sastancima sa monitorima iz opština Posavine koje su obuhvaćene projektom „Monitoring utroška javnih sredstava za održivi povratak u BiH“. Sastanci sa monitorima će se održati 20. i 21. marta, a osim monitora uključeni će biti i direktni korisnici javnih sredstava iz projektom obuhvaćenih opština  Derventa, Šamac, Brod i Modriča.

Na sastancima će se razgovarati o potrebama povratnika u tim mjestima, potrebnim ulaganjima iz budžeta, kao i o dosadašnjim aktivnostima Unije. Također, predsjednica Zukić će prezentirati ciljeve projekta „Monitoringa utroška javnih sredstava za održivi povratak u BiH“, te upoznati prisutne o predstojećoj regionalnoj donatorskoj konferenciji koja će biti održana 24.aprila u Sarajevu.

Projekat „Monitoring utroška javnih sredstava za održivi povratak u BiH“ Unija za održivi povratak i integracije u BiH provodi uz podršku centara Civilnih Incijativa (CCI) u 30 opština u BiH i Distriktu Brčko. Cilj projekta je povećati odgovornost javnih institucija u trošenju javnih sredstava namijenjenih za programe povratka.


......................................................................................................................................................................................PRESS UZOPI u BiH

 

 

 

 Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: