PRESS
Sarajevo 23.11.2010


Zapošljavanjem do održivog povratka

 

Mladen Ivanković Lijanović predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak danas je u Sarajevu u Centrali stranke održao sastanak sa delegacijom Unije za održivi povratak i integracije u BiH koju su sačinjavali asistenti na projektima Jela Nogo i Mirza Čobo. Povod sastanka bio je način rješavanja problematike izbjeglih i raseljenih lica u Bosni i Hercegovini.

 

„ Mi u Narodnoj stranci Radom za boljitak smatramo je problematiku povratnika, izbjeglih i raseljenih lica u Bosni i Hercegovini moguće rješavati drugačijim metodama od onih koje su se koristile u posljednjih petnaest posljeratnih godina. Naš program za mandat 2010.-2014. zagovara stvaranje ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta, rasterećenje rada, poticanje poljoprivrede i oporezivanje luksuza čime je moguće poboljšati povratak a one koje su se vratili moguće je zadržati i sistemski ih podržati. Mi smatramo da jedino principi rada i življenja od sopstvenog rada u Bosni i Hercegovini imaju smisla i na tome mi želimo graditi strategiju za pomoć povratnicima, izbjeglim i raseljenim osobama“, izjavio je Mladen Ivanković Lijanović.

Unija za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini i Narodna stranka Radom za boljitak na obostrano zadovoljstvo ovim sastankom
su nastavili uspješnu saradnju što će prakticirati i ubuduće.
......................................................................................................................................Mladen I. Lijanović i predstavnici UZOPI BiH


Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: