SAOPŠTENJE / SAOPĆENJE
Zvornik, 20.05.2010

 

OBILAZAK TERENA - ZVORNIK


U organizaciji Unije za Održivi Povratak i Integracije u BiH i u saradnji sa ekipom TV Hayat , dana 20.05.2010 god, upriličena ja posjeta i obilazak povratnika na području opštine Zvornik.

 

Predstavnici Unije, predsjednica Mirhunisa Zukić i uposlenik Elmir Forto, u okviru planirane posjete obišli su zemljoradničku zadrugu Voćar-Koraj, razgovarali sa direktorom zadruge Fahrudinom Delibajrićem, i koperantima - uposlenim na proizvodnji voća i povrća. U zadruzi su uglavnom zaposleni povratnici koji ekonomsku stabilnost svojih porodica obezbjeđuju putem proizvodnje sezonskog voća i povrća. Ekipa TV Hayat zabiljezila je ovu posjetu i prilog će biti emitovan u toku mjeseca maja.

 

 

Po ocjenama predstavnika Unije ovo predstavlja pozitivan primjer povratka, jer je povratničkim porodicama, osim krova nad glavom, obezbjeđena i ekonomska stabilnost. Posjetili smo i MZ Kula Grad, te obavili razgovor sa sekretarom iste, a koji se odnosio na uslove života povratnika i potrebe koje su im neophodne. Na istom području upriličena je posjeta povratnici kojoj je obnovljena kuća ali još uvijek nije izvršen priključak na vodovodnu mrežu. Također smo obisli MZ Grbavci i višečlanu porodicu povratnika koja je putem donacije obnovila svoju stanbenu jedinicu, a ekonomsku stabilnost obezbjeđuje putem proizvodnje sezonskog voća i povrća.

 

UZOPI BIH
20.05.2010
Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: