SAOPŠTENJE / SAOPĆENJE
Sarajevo, 04.05.2009

NAJAVA PRESS KONFERENCIJE POVODOM NEUSVAJANJA REVIDIRANE STRATEGIJE ZA PROVEDBU ANNEXA VII DMS-a


BiH je suočena sa neviđenim političkim dilentatizmom koji je odavno prešao granice čuđenja – stavovi su raseljenih lica i povratnika koji od zvaničnih vlasti traže:

- definitivno rješavanje pitanja povratka, ista prava za posao, obrazovanje, zdravstvo, ravnopravan pristup budžetima i fondovima - jednom rječju žele biti samo ljudi.

Neprihvatljivo je i nedopustivo bilo kakvo daljnje odlaganje usvajanja revidirane strategije za implementaciju Anex-a VII DMS-a – naznačeno je u pismima podrške SIRL-a upućenim od strane njenih članica.

Koliku jačinu za promjenu postojećeg stanja ima NVO sektor, posebno Unija kao mreža nevladinih organizacija i predstavnik svih onih kojima je potrebna pomoć?
Da li je populacija raseljenih lica i povratnika dovoljna kritična masa koja ima pravo da od svih političkih predstavnika očekuje ozbiljniji pristup definitivnom rješavanju problema procesa povratka?

Pitanja su na koja Unija želi dati odgovor i javnost upoznati sa najnovijim informacijama u procesu povratka i održivog povratka na Press konferenciji zakazanoj dana, 05.05.2009.g., sa početkom u 11:00 sati u Sali Općinskog Vijeća – Novi Grad Sarajevo.

U toku trajanja Press konferencije novinarima će u pismenoj formi biti dostavljene najnovije informacije o stanju u procesu povratka i održivog povratka.

 Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: