SAOPŠTENJE / SAOPĆENJE
Sarajevo, 07.10.2008

 

PRVA PREZENTACIJA IPA PROGRAMA 10.OKTOBRA 2008 U JAJCU


Savez udruženja izbjeglica, raseljenih lica i povratnika u BiH (SIRLBiH) 10. oktobra u Jajcu organizira prvu prezentaciju komponenti programa pretpristupne pomoći - IPA.

Prezentacija je namijenjena za predstavnike lokalne zajednice općina Jajce, Ključ, Ribnik, Travnik, Novi Travnik, Bugojno, Busovača, Fojnica, Donji Vakuf, Sanski Most, Bihać, Bosanski Petrovac i Mrkonjić-Grad, te predstavnike biznis sektora navedenih područja i predstavnike nevladinog sektora i civilnog društva.

Prezentacija se organizira u namjeri da se osigura informiranost šire javnosti o IPA-i (programima pretpristupne pomoći) i dosadašnjem procesu konsultacija, kreiranju mehanizama/prijedloga za učešće u IPA programiranju. IPA programi pretpristupne pomoći predstavljaju novi finansijski instrument koji se direktno odnosi na prijem u punopravno članstvo u Evropskoj uniji koji će omogućiti da se ispune svi zahtjevi procesa prijema posebno kad je riječ o prioritetima, monitoringu i procjeni.

Bosna i Hercegovina kao potencijalni kandidat za članstvo u EU i civilno društvo u BiH nije kvalitetno učestvovala u programiranju pretpristupne pomoći Evropske komisije (IPA).

PRESS SLUŽBA
SIRLBIH

 

Vezane vijesti:

>> Interview za Radio Slobodna Evropa: "Blagovremeno uključivanje u IPA veoma značajno" ( 18.10.2008)Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: