SAOPŠTENJE / SAOPĆENJE
Sarajevo, 26.08.2008

 

U KLJUČU ODRŽAN SASTANAK O JAČANJU ULOGE CIVILNOG DRUŠTVA U LOKALNOJ ZAJEDNICI


Savez udruženja izbjeglica i raseljenih osoba (SIRL) u BiH, zajedno s implementing organizacijom Danish Refugee Coucnil (DRC), organizirao je danas u Ključu sastanak s predstavnicima civilnog društva s područja lokalnih zajednica Jajca, Ključa i Ribnika na kojem je istaknuta potreba jačanja uloge civilnog društva u lokalnoj zajednici.

Glasnogovornica SIRL BiH Dijana Softić kazala je Feni iz Ključa da su današnjem sastanku prisustvovali predstavnici 17 nevladinih organizacija s područja spomenute tri lokalne zajednice, a ukazano je na važnost uključivanja nevladinog sektora i njihov partnerski odnos s lokalnim organima vlasti u rješavanju svih pitanja koja su od općeg značaja kao što su problemi povratnika ili mladih osoba.

Jedan od ciljeva sastanka bio je i istraživanje stanja na terenu o procjeni potreba NVO sektora, sačinjavanje baze podataka te izrada akcionog plana s istraživanjima. Sastanak je realiziran u okviru Projekta DRC-a koji se odnosi na jačanje civilnog društva. Projekt se provodi od maja, a ranije je, između ostalog, realiziran u Foči i Mostaru kao područjima u kojima su ostvareni dobri rezultati u oblasti povratka izbjeglica.

 

PRESS SLUŽBA
SIRLBIH


 Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: