SAOPŠTENJE / SAOPĆENJE
Sarajevo, 14.12.2005

 

SSD BiH i SIRL NAJAVLJUJU POTPISIVANJE SPORAZUMA


Svjetski savez dijaspore BiH (SSDBiH) i Savez udruženja izbjeglica i raseljenih lica u BiH (SIRL) danas bi u Banjoj Luci trebalo da potpišu sporazum o suradnji koji predstavlja krunu njihove uspješne suradnje. Potvrdio je to FENI predsjednik SSDBiH Namik Alimajstorović i naglasio da će boravak u Banjoj Luci delegacija SSDBiH iskoristiti i za prezentiranja u dijelu Bosne zvan RS-u Svjetskog saveza dijaspore BiH i njegovih aktivnosti.

 

Delegaciju SSDBiH predvode predsjednik Namik Alimajstoroviæ i zamjenik Milorad Muratović, a tokom boravka u BiH planirano je i da s predstavnicima Agencije za unaprijeðenje stranih investicija (FIPA) razgovaraju o mogućnostima ulaganja engleskih biznismena u Bosnu i Hercegovinu. Alimajstorović je FENI kazao da delegacija SSDBiH planira i razgovore s predstavnicima Izborne komisije BiH o mogućnosti kandidiranja predstavnika bh. dijaspore na izborima u BiH. Delegacija SSDBiH, u okviru ovog boravka u BiH, očekuje i susret s visokim predstavnikom za BiH Pady Ashdownom kojem namjeravaju uručiti zahvalnicu za dosadašnju uspješnu suradnju OHR-a sa Svjetskim savezom dijaspore BiH. Delegacija Svjetskog saveza dijaspore BiH trebalo bi i da s predstavnicima Danskog vijeća za izbjeglice dogovori detalje oko pokroviteljstva kongresa SSDBiH planiranog za narednu godinu u Sarajevu.

(FENA)
14.12.2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: