SAOPŠTENJE / SAOPĆENJE
Sarajevo, 30.03.2002

 

PREDSTAVNICI SIRL-a BiH POSJETILI VISEGRAD


Sarajevo, 30.03.2002. - U 23 sela visegradske opcine sve brojnije su devastacije bosnjackih kuca, nakon sto su iz njih iselili raseljeni Srbi. "Tokom danasnje posjete Visegradu i okolnim selima, predstavnici Saveza izbjeglica i raseljenih lica BiH uvjerili su se da se na ocigled tamosnjih vlasti, policije i IPTF-a odnosi gradjevinski materijal s kuca u koje se povratnici trebaju vratiti", izjavila je predsjednica Saveza Mirhunisa Zukic.

 

Po njenim rijecima, u posljednjih desetak dana devastirano je 13 bosnjackih kuca u Visegradu te selima Rodic Brdo, Donja Strmica, Crnca i Kosovo Polje, gdje se Bosnjaci iz Kantona Sarajevo vracaju u prijeratne domove. Danasnji obilazak povratnika u Visegradu ukazuje na jos jedan problem, a to je gradjevinski materijal koji su u skladu s potpisanim ugovorima trebali isporuciti Federalno ministarstvo izbjeglica i raseljenih lica te Ministarstvo izbjeglica i raseljenih Kantona Sarajevo. "Dio materijala je isporucen, ali nekompletno, tako da povratnici od onog sto su prosle godine dobili ne mogu pristupiti obnovi kuca", pojasnila je Zukic.

 

RTVBIH

 

 



Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: