Saopštenje / Saopćenje
Maglaj, 14.04.2017

 

Maglaj:

Održana redovna godišnja Skupština Unije za održivi povratak i integracije u BiH

 

Održana redovna godišnja Skupština Unije na temu "Stvaranja povoljnijeg ambijenta u lokalnim zajednicama kroz finansijska ulaganja u cilju zapošljavanja građana".

 

 

14.04.2017. u Maglaju održana je redovna godišnja Skupština Unije za Održivi povratak u BIH. Skupštini su prisustvovali predstavnici državnih institucija i ministarstava u BiH, predstavnici entitetskih i lokalnih vlasti, kao i predstavnici USAID -a, UNHCR –a, OSCE –a, IOM –a, Nove banke i lokalnih nevladinih organizacija.

 

Predsjednica Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini g-đa Mirhunisa Zukić govorila je na Skupštini o temi „Stvaranja povoljnijeg ambijenta u lokalnim zajednicama kroz finansijska ulaganja u cilju zapošljavanja građana“, te prezentirala uspješne rezultate rada Unije u prethodnoj godini.

 

Nakon toga, predstavnica USAID-a Dobrila Vukmanović, upoznala je prisutne sa značajem uključivanja BH dijaspore u ekonomski razvoj zemlje, a predstavnici Nove banke Dejan Vukosavljević i Adnan Mešić prezentiralu su temu „Kreditna linija uz podršku USAID-a i SIDA-e.

 

U središnjem dijelu Skupštine, izlaganja su imali predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Distrikta Brčko, Agencije za rad i zapošljavanje BiH, Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Federalnog zavoda za zapošljavanje i UNHCR-a.

 

 

UZOPI BIH
14.04.2017

 

 
Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: