Preporuči članak:

 

SAOPŠTENJE / SAOPĆENJE

Sarajevo, 17.04.2013 .godine

 

SASTANAK PREDSTAVNIKA UZOPI U BIH I UDRUŽENJA POLJOPRIVREDNIH PRIZVOĐAČA AGROFENIKS KAKANJ

 

Dana 17. 04. 2013. godine održan je zajednički sastanak predstavnika UZOPI u BiH i Udruženja poljoprivrednih prizvođača „Agrofeniks“ Kakanj u prostorijama UPP Agrofeniks u Kaknju.

 

 

Udruženje Agrofenik Kakanja je članica Unije za održivi povratak i integracije u BiH koje je formirano 18.01.2011. godine sa ciljem zastupanja prava i interesa poljoprivrednih proizvođača, u svrhu razvoja i unapređenja poljoprivredne proizvodnje i poljoprivredne infrastrukture. Udruženje broji 360 članova od čega Bošnjaka 224, Hrvata 129, Srba 6 i ostalih 2.  U članstvu udruženja je 78 porodica povratnika.

Udruženje je već implementiralo veoma značajne projekte:
 - Projekat održive plasteničke proizvodnje (obezbjeđeno je 14 plastenika od 100m2 sa kompletnim sistemom za navodnjavanje „kap po kap“), donator Američka ambasada u BiH
 - Projekat edukacije, radionoica i treninga (organizovana predavanja za poljoprivredne proizvođače iz oblasti uzgoja jagodičastog voća, kontroliranog i organizovanog prikupljanja ljekovitog, aromatičnog bilja i šumskih plodova te održive plasteničke proizvodnje).
 - Projekat zasada, uzgoja i proizvodnje malina (zasađeno je 2 dunuma maline sorte Meeker sa kompletnom infrastrukturom), donator World Vision
kao i mnogi drugi projekti.

Namjera udruženja Agrofeniks je da naprave prepoznatljiv Brend za svoje proizvode koje će plasirati na inostrana tržišta.

Unija za održivi povratak i integracije u BiH pruža punu podršku aktivnostima udruženja Agrofeniks Kakanj sa ciljem unapređenja rada udruženja i proširivanjem djelovanja na cijelom području BiH.

 

Jedan od zaključaka sastanka jeste da UZOPI u BiH i Agrofeniks Kakanj u budućnosti zajedno djeluju na segmentu razvijanja poljoprivredne proizvodnje i plasiranjem proizvoda za poznato tržište (ideja je da se osnuje Zemljoradnička zadruga koja bi djelovala na cijelom području BiH)

 

 




Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: