Preporuči članak:

 

 

 

20 GODINA UNIJE ZA ODRŽIVI POVRATAK I INTEGRACIJE U BIH
Zahvalnica legendarnom Braciki

U sali za sjednice Vlade Tuzlanskog kantona danas je upriličena manifestacija kojom je završeno obilježavanje 20 godina rada i postojanja Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini.

Ovom prilikom posthumno je uručena zahvalnica legendarnom Fadilu Banjanoviću Braciki, lideru povratka u našoj zemlji, koji je preminuo prošle godine u Zvorniku. 

- On se do zadnjeg dana borio za povratak sinova i kćeri majci Bosni. Zbog toga, nadam se da će Bosna još dugo čuvati uspomenu na svog pionira rahmetli Fadila, kazala je Fadila Banjanović, Bracikina supruga, koja je danas preuzela zahvalnicu.

Također, ista zahvalnica dodijeljena je i rahmetli Salemu Čorbi, koji je dao nemjerljiv doprinos provođenju aneksa 7. Inače, danas je rečeno da je Unija cijeli decembar posvetila poštivanju ljudskih prava povratnika, izbjeglica i raseljenih lica. 

- Mi kao NVO želimo vidjeti u budućnosti da ljudi koji su se vratili, ali i oni koji žele da se vrate, imaju primamljiv dom i zavičaj. Ekonomska podrška u ovom momentu je, također, neophodna, isto kao i izjednačavanje svih zakona koji se tiču održivosti povratka, kazala je Mirhunisa Zukić, predsjednica Unije za održivi povratak i integracije u BiH.

 

Preuzeto sa: oslobodjenje.ba



Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: