Preporuči članak:

 

 

 

U Mostaru obilježeno 20 godina postojanja Unije za održivi povratak i integracije

uno toga je ostvareno u procesu povratka, no još puno posla ostalo je neobavljeno, rečeno je u petak na obilježavanju 20 godina rada i postojanja Unije za održivi povratak i integracije u BiH (raniji naziv: Savez udruženja izbjeglica i raseljenih lica u BiH).


Po riječima predsjednice Unije Mirhunise Zukić, po završetku rata u BiH je obnovljeno 320,000 stambenih jedinica, a još je neobnovljeno 145,000 jedinica, dok prema službenim podacima još 43,000 obitelji čeka na povratak.


Dodala je kako se u budućnosti treba više fokusirati na osiguravanje uvjeta za održivi povratak.


"Imamo puno područja u BiH gdje su se ljudi vratili, ali nemaju sredstava za život. Znači, nije im osiguran održivi povratak. Želimo se, kao nevladina organizacija, orijentirati na ekonomske projekte koji će omogućiti povratnicima da ostanu u svojim domovima", kazala je Zukić.


Dvadeseta godišnjica postojanja Unije već je obilježena manifestacijama u Banja Luci, Sarajevu i Bihaću, a nakon Mostara, završna svečanost održat će u ponedjeljak, 24. prosinca, u Tuzli.

.

 

Preuzeto sa:bljesak.info



Kontakt
informacije:


Telefon: 00387 33 239 604
Telefon: 00387 33 239 605
Fax: 00387 33 922 513

E-mail: uzopi@bih.net.ba
E-mail: ured@uzopibih.com.ba


Adresa:
Mihrivode 59
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

www.uzopibih.com.ba

https://www.youtube.com/UZOPI

https://www.facebook.com/uzopiubih

 


Članice Unije:

Unija u svom sastavu okuplja lokalna udruženja/ udruge, lokalne nevladine organizacije, kao i ostale organizacije civilnog društva kako u BiH, tako i van nje.
www.uzopibih.com.ba/clanice

Broj članica Unije:

 

POSTANITE ČLANICA UNIJE
Odlukom Statuta Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini omogućen je pristup Uniji svim udruženjima-udrugama izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, kao i ostalim nevladinim organizacijama (NVO) u BIH i regionu.
www.uzopibih.com.ba/clanstvo

 


Članstvo Unije:

Unija posjeduje specijalni konsultativni status pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (od 1997)

 

 

 


Pratite nas na: